ACTIVITATS, TALLERS I XERRADES
FIRA NATURA 2020 - Últimes notícies
FIRA NATURA 2020, ja pràcticament la tenim aquí!!
I per fi ha arribat el moment de revelar en primícia alguns dels conferenciants de l'edició d'enguany. Tens curiositat de saber qui són?
Divendres 28 de febrer del 2020
Acte d'inauguració - JAUME ROSSELLÓ
Jaume Rosselló és un escriptor i editor, que l'any 1978 va crear i dirigir la revista Integral - una revista amb una gran pluralitat temàtica, entre elles l'ecologisme - juntament amb un grup de metges naturistes i estudiants de medicina. A part de ser el fundador d'aquesta popular revista i d'altres com Cuerpomente, també es dedica a l'edició de llibres que s'han traduït en diversos idiomes.
Durant tota la seva trajectòria professional s'ha dedicat a divulgar un estil de vida sa i natural en les seves publicacions. Actualment està jubilat i dedica els seus esforços en promoure l'ecologisme a títol més personal, fent xarrades o concedint entrevistes.
En aquesta a XXII edició Fira Natura tindrem l'honor de comptar amb la seva intervenció a l'acte d'inauguració que tindrà lloc el dia 28 de febrer, i posteriorment podrem gaudir d'una xerrada que impartirà sobre l'evolució de l'ecologisme en aquests últims anys.
Dissabte 29 de febrer del 2020
“Alimentació infantil i familiar. Claus per a un futur saludable i sostenible” - PALOMA GIL
Paloma Gil és doctora en Medicina i Especialista en Endocrinologia i Nutrició. Ella ens diu en el seu blog que des de sempre li ha fascinat el món de les hormones i el metabolisme, i que "els beneficis que aporta un estil de vida saludable són innumerables i que mai és tard per començar a cuidar-se"
Ella va participar com a endocrinòloga al programa "La Báscula" del Canal Sur. Mitjançant aquest programa va poder demostrar als espectadors que la nostra salut està a les nostres mans i que gràcies a la bona alimentació ens podem sentir bé "en tots els sentits."
Ella actualment es dedica a dissenyar dietes personalitzades pels seus pacients, que s'ajusten a les necessitats i als objectius que volen assolir.
El 29 de febrer tindrem el plaer de tenir-la amb nosaltres a la XXII Fira natura, en una conferencia dirigida tant a adults com als més petits de la família. No pots faltar!!
El canvi climàtic: Què hi podem fer -FRANCESC MAURI
Francesc Mauri i Domànech és Geògraf i home del temps de TV3 i Catalunya Ràdio. Ell és llicenciat en geografia i és especialista en meteorologia. La seva carrera professional va iniciar l'any 1985 com a meteoròleg a Catalunya Ràdio, i tres anys després es va incorporar a l'equip de meteorologia de Televisió de Catalunya. Durant aquests anys també va treballar per la Vanguardia.
L'any 2014 va dirigir el programa de TV3 Collita Pròpia, un programa que tenia com a principal objectiu promocionar el "patrimoni de productes locals i la feina de productors i artesans en l'elaboració dels aliments que es produeixen a Catalunya".
Ell ha col·laborat en la redacció de dues guies titulades "Guia de l'Atmosfera" i "Els núvols, guia de camp de l'atmosfera i previsió del temps".
Gràcies al capítol de la nevada a Catalunya del març del 2010, li van concedir el premi Ondas.
Si vols entendre millor les causes del canvi climàtic, i que és el podem fer per frenar el seu pas, no et pots perdre la seva xerrada. El 29 de febrer tindrem el plaer de poder gaudir de la seva intervenció. Segur que no deixarà indiferent a ningú.
Som més que el que mengem - MARTA VERGÉS
Marta Verges és una dietista i xef de cuina saludable. Des de ben petita ella ha tingut una gran passió per la cuina i ha sabut valorar positivament els fruits que ens proporciona la natura i veure els beneficis que tenen en el nostre cos.
Ella és molt conscient que els aliments que actualment arriben a les nostres taules, estan cada cop més processats, contaminats, i que no ens aporten els suficients nutrients. Per aquest motiu en l'àmbit professional es dedica a promoure un estil d'alimentació que es bassa en "vegetals i amb un important percentatge en cru" que respecta els animals i el nostre medi ambient.
Ella ens diu que va estudiar a la UAB Ciències de la Informació, encara que la seva veritable passió és l'àmbit de la nutrició, la salut i la medicina alternativa.
El dia 29 de febrer tindrem el plaer de tenir-la com a conferenciant un any més a la Fira Natura de Lleida. Ella ha preparat una xerrada per aprendre com a través de l'alimentació podem treure el nostre màxim potencial. Vine a descobrir l'alimentació que suma.
Aprenent des de l'Alimentació Conscient i el Mindfulness - MIREIA HURTADO.
Mireia Hurtado és psicòloga, dietista, especialista en Alimentació
Conscient, mindfulness i psicologia de l'alimentació.
A la seva pàgina web ella ens diu que "Des de molt jove ha tingut un sentit de la responsabilitat sobre el seu cos i la seva salut, molt acusat".
Un dels seus principals objectius com a nutricionista, és acompanyar i ajudar a la gent a portar una relació més sana amb el menjar, utilitzant tècniques com el mindfulness per tal de portar una alimentació més conscient i sostenible amb el planeta.
Per ella les dietes per perdre pes no són efectives, ja que només funcionen durant un període de temps molt concret, i al ser tan restrictives, a la llarga no es poden mantenir com un estil de vida.
De fet durant la seva trajectòria professional ha vist que les dietes per perdre pes no permeten que els seus clients mantinguin uns hàbits d'alimentació saludables.
Però gràcies al mindfulness ha trobat una alternativa que permet assolir a la gent els seus objectius amb una alimentació més conscient, responsable i compassiva amb un mateix.
Si vols profunditzar més sobre aquest tema i com porta una alimentació més conscient no et pots perdre la seva conferència.
"Más amor i menos ibuprofeno" - DAVID PONCE
David Ponce és un D.O. Osteòpata en Osteopatia per la UAB. Té un màster universitari en teràpia manual osteopatia per la UEM i un grau en Fisioteràpia també per la UEM.
El doctor Ponce és un homeòpata reconegut pel govern alemany i és l'autor dels llibres "el dolor de espalda y las emociones" i "Más Amor y menos Ibuprofeno".
A part de ser doctor també té experiència com a docent, es professor de Teràpia manual i de manipulació de columna, pelvis i en postgraus, a la Universitat de Salamanca, de Vigo, la Complutense i la Universitat d'Alcalá de Henares. Entre altres
També és director i professor del curs "Técnicas manipulativas y miotensivas de Columna y Pelvis y extremidad Superior e Inferior" amb més de 4.000 alumnes.
"Manual de lucha contra el cambio climático" - SAMUEL MARTÍN-SOSA.
Samuel Martín-Sosa és Doctor en biologia, expert en polítiques ambientals i activista ecologista. Ell des de ben petit és conscient de la importància que té la lluita en defensa del medi ambient, ja que va créixer en un nucli familiar totalment antinuclear.
L'any 2002 es va doctorar en Biologia, però cap al 2003 es va convertir en el responsable Internacional d'Ecologistes en Acció, dedicant-se així de manera més professional al món de l'ecologisme. Des de llavors ostenta aquest càrrec. També a sigut responsable espanyol del European Environmental Bureau (EEB), a Brussel·les, on ha dut a terme diverses tasques de política ambiental europea.
A part de tot això ha dirigit documentals, i té publicacions en varies revistes i mitjans de comunicació nacionals, relacionats tots amb la lluita ecologista.
Ha format part de diversos comitès tècnics per a la preparació de diverses edicions de CONAMA (Congrés Nacional de Medi Ambient).
És part del Comitè de Seguiment de CAPTOR, un projecte europeu H2020 per a alertar sobre la contaminació atmosfèrica per ozó troposfèric a Europa.
El 29 de març tindrem el plaer de tenir aquesta gran figura de l'ecologisme a la Fira Natura de Lleida, i ens parlarà sobre el seu llibre "Manuel de lucha contra el cambio climático"
Com i per què viure sense plàstic - PATRICIA REINA I FERNANDO GÓMEZ
Patricia Reina i Fernando Gómez són els autors de llibre "Vivir sin plástico", i es defineixen com aprenents del minimalisme residual.
En la seva pàgina web ens diuen que ells sempre han sigut conscients de la problemàtica que genera la producció massiva de plàstic i l'impacte que això causa al medi ambient. Per aquest motiu sempre han intentat generar pocs residus. Però ràpidament van veure que això no era la solució, així que la Patricia li va plantejar al Fernando la idea viure sense plàstic.
A la setmana de començar aquest gran repte van veure la gran dependència que tenien cap al plàstic, ja que el feien servir més del que podrien haver imaginat mai.
Per aquest motiu van crear el blog vivirsinplastico.com, una plataforma que fan servir per donar a conèixer les seves experiències, per compartir els seus coneixements i a animar a la gent a unir-se al moviment de viure sense plàstic. També són els autors llibre "Vivir sin plàstico" una guia pràctica per ajudar a les persones a eliminar el plàstic de la seva vida.
Si vols descobrir com ho han aconseguit, no et pots perdre la seva intervenció a la XXII Fira Natura, que tindrà lloc el dia 29 de febrer.